برای تقویت حنجره و تارهای صوتی، چه بخوریم و چه نخوریم؟

حنجره و تارهای صوتی، نقش اساسی در داشتن یک صدای خوب را دارند. هر چه در تقویت حنجره بیشتر تلاش کنیم، صدای رساتر و قوی تری خواهیم داشت.

در این یادداشت همصدا، به بررسی خوراکی های مفید و مضر برای حنجره می پردازیم.

مواد خوراکی آسیب رسان

  • کافئین و مشتقات آن، سبب تحریک سیستم عصبی انسان می شود. در نتیجه این تحریک،ناهنجاری‌هایی در صدای ما پدیدار خواهد شد.
  • شکلات نیز با خشک کردن مخاط حنجره، برای صدا و حنجره نامناسب و آسیب رسان است.
  • خوردن چای داغ و آب سرد، هر دو می تواند سبب آسیب رساندن به دستگاه گوارش و حنجره شوند.
  • استعمال دخانیات و استفاده از مواد الکلی، علاوه بر بروی بیماری های مختلف، سبب آسیب رساندن به صدای شما خواهند شد.
  • آجیل، فلفل‌های تند و مواد محرک مشابه هم به علت اثر تحریک‌کنندگی برای صدا مناسب نیستند.
  • مواد غذایی حساسیت‌زا مثل سیر، ادویه‌جات، فلفل، ترشیجات، غذاهای چرب و سرخ‌شده و هر ماده دیگری که شما به آن حساسیت دارید، باعث به وجود آمدن اختلالات در تارهای صوتی و تشدید آن می‌شود.

تقویت حنجره آسیب‌دیده با مواد غذایی

  • شربت عسل و آب‌لیمو.  این ترکیب، باعث افزایش ضریب ایمنی بدن شما خواهد شد. همچنین در صورتی که به دلیل سرماخوردگی و عفونت یا دلایل دیگر، دچار آسیب تارهای صوتی شده اید، از این معجون در جهت درمان آن می توانید کمک بگیرید.
  • در برخی موارد می‌توانید مقداری نشاسته را در آب یا شیر سرد حل کرده  و بعد از گرم کردن مخلوط و افزودن مقدار کمی شکر و نوشیدن، گرفتگی صدا و گلودرد را بهبود ببخشید.
  • گیاهان دارویی و دم کرده آن‌ها نیز می‌تواند در درمان گرفتگی صدا کمک‌کننده باشد؛ دم‌کرده پنیرک، دم‌کرده ختمی، آدونیس بهاره، ریحان، پونه و پیاز برای درمان آسم، گرفتگی صدا، سرفه، زکام و برونشیت کاربرد دارند.
  • نوشیدن آب هویج با شیر، سوپ یا شربت تره، دم کرده جعفری، جوشانده تمشک، جوشانده به دانه و جوشانده انجیر نیز می‌تواند در ترمیم تارهای صوتی آسیب‌دیده و بهبود صدای شما موثر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *